36 650 лв, погрешно попаднали в личната му банкова сметка, върна

...
36 650 лв, погрешно попаднали в личната му банкова сметка, върна
Коментари Харесай

Ето той върна 36 650 лева, погрешно попаднали в банковата му сметка

36 650 лева, неправилно попаднали в персоналната му банкова сметка, върна назад на 5 март специалистът по защитата в Югоизточното държавно дружество – Сливен Юсеин Шакиров. Работещият от две десетилетия като горски надзорник сливналия останал учуден, откакто на 28 февруари изтеглил  400 лв. от банкомат и вместо на нула, сметката му се оказала претъпкана.

" Това са най-малко 40 месечни заплати, просто не повярвах, даже първоначално взех решение, че някой опитва да ме подкупи. Имал съм доста случаи, когато хващаме всякакви разбойници да ми оферират пари, с цел да си затворим очите. Само преди няколко месеца в местността Топчията спипахме едни бракониери с високи постове, блокирахме им 200 000 лева гаранция. Реших, че някой от тях опитва да ми затвори устата… “, показа по телефона той.

Още първия работен ден след празниците Шакиров отишъл в сливенския банков клон и настоял да му обяснят по какъв начин тази сума е пристигнала при него. Местната шефка също изразила недоумението си, по думите й сходна неточност е немислима.

" Видях че жена с семейството като моята ги е наредила на мъж със същата фамилия. Предполагам че са майка и наследник или брачна половинка и брачен партньор. Как обаче са приведени в моята сметка – никой не споделя. От банката помолиха да не споделям името й, да си замълча и за името на банката-наредител. Не ги желая тия пари, толкоз години работя за името си, няма да потегли да се посрамвам. Тъжното е, че разговарях най-малко с десетина души на значими постове, от тях множеството взеха да ми дават ум по какъв начин да ги прибера хилядарките. Един даже сподели, че в случай че разделяме по равно
От профила си в обществените мрежи мъжът написа: “ Щом желаеме да живеем в бяла страна и да сме по богати, то тогава би трябвало да си променим мисленето, манталитета и най към този момент да действаме съответно, като същински Българи! Нека върнем България от времената на нашите предци от Велика България. Лека и противоречива вечер вечер, другари! “.

Десетки написаха ласкави мнения за постъпката му, а той добави: " Мистерията е цялостна и даже чакам да кажат, че са за прикриване на закононарушение, тъй като към този момент веднъж ни пробваха със 5-хиляди Евро и то потвърдени, само че ние не ги вземахме, по тъкмо ги предадохме на Окръжна Прокуратура, само че Съдията на първа инстанция одобри, че това не е рушвет, а били пари за откуп, луда работа!!! “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР